Investeringen er en av Ringnes´største noensinne, og ble offentliggjort under et allmøte ved Ringnes bryggerianlegg i Trondheim,  E. C. Dahls Bryggerier, tirsdag ettermiddag  - med Trondheims-ordfører Rita Ottervik, Ap, til stede.

Ringnes skal anlegge nye bryggerilinjer for tapping av lokaløl og trønderpilsen E. C. Dahls, på engangs-glassflasker. Selve ølsenteret skal inneholde mikrobyggeri, bryggeripub, restaurant, besøks – og konferansefasiliteter. Driften av serveringsstedene skal den kjente Trondheims-restauratøren Roar Hildonen står før.

Trønderpils

- Målet er å befeste E.C. Dahls som både Ringnes’ og Norges kraftsenter for øl – et kraftsenter som videreutvikler norske øltradisjoner og håndverksøl, og som kan bli et nytt, attraktivt tilbud for byen, innbyggerne og besøkende, sier Ringnes-sjef Jacek Pastuszka.
I tillegg til at lokalølet skal produseres i Trondheim, skal også flaske- og fatvarianten av E. C. Dahls-ølet tappes samme sted. Produksjonen av E. C. Dahls boksøl vil samtidig bli avsluttet i Trondheim og flyttet til Ringnes anlegg på Gjelleråsen, utenfor Oslo.

Mistet brusen

Ringnes-eide E. C.  Dahls Bryggeri har vært under press i lengre tid, og Ringnes har tidligere bestemt å flytte brusproduksjonen fra Trondheim til  Gjelleråsen i løpet av 2015. Minst 120 trønderske bryggeriarbeidere vil i den forbindelse mistet jobben.
Ringnes har samtidig lovet satse på ølproduksjon i Trondheim, og tirsdag kom pengene og løftene.

Ølbryggingen vil sysselsette rundt 100 personer. Det betyr trolig ingen nye arbeidsplasser, men vil kompensere for de som blir borte når boksproduksjonen avsluttes i Trondheim.

Les også:

Analytikere: Tror DNB-sjefen inviterer til utbytte-fest

- Supersyklusen er over  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.