– Det blir ekstra travle dager på sommeren. Men jo finere været blir, jo gladere og hyggeligere er folk når vi kommer for å fylle på øltankene, forteller Tolleiv Berg mens han starter opp datasystemene som skal pumpe nærmere 1000 liter øl ut av tankbilen.

De siste 38 årene har han kjørt rundt og fylt øl for Ringnes, og denne sommeren er intet unntak. Han ankommer Sukkerbiten ved Operaen i Oslo før turen går videre til diverse andre ute- og serveringssteder i byen.

– Ølsalget går sikkert opp ti prosent på denne tiden av året. Det er på hengende håret at vi kan levere noen ganger. Da det var Rolling Stones-konsert måtte vi bare forbli på serveringsstedet, forteller Berg.

Også daglig leder på Sukkerbiten Sara Kazimierski forteller om stor pågang på sommeren.

– Vi har veldig travle dager, og ekstra pågang på tross av at det er fellesferie. Mange kommer også hit etter at arbeidsdagen er over. Det er for varmt til at folk spiser lunsj her, men flere kommer derimot for å spise senere på dagen.

TRAVLE DAGER. Daglig leder Sara Kazimierski på  Sukkerbiten.
TRAVLE DAGER. Daglig leder Sara Kazimierski på Sukkerbiten.

Rekordvarme gir økt salg

Det meldes om varmerekorder i store deler av landet i juli. Også i juni var det usedvanlig varmt, noe alkoholsalget bærer preg av. Salget av øl økte med 15,34 prosent, mens salget av cider økte med hele 27,45 prosent sammenlignet med samme periode ifjor. Også Hansa Borg bryggerier og Ringnes melder om høye salgstall på drikkevarene sine.

ERFAREN. Tolleiv Berg drikker et glass vann etter å ha fylt opp øltankene på et serveringssted. Dette er hans 38. år som øltank-sjåfør.
ERFAREN. Tolleiv Berg drikker et glass vann etter å ha fylt opp øltankene på et serveringssted. Dette er hans 38. år som øltank-sjåfør.
– Vi gjorde det svært godt i juni. Om trenden i juli fortsetter kan det nok bli en «all time high» for ølsalget vårt, sier Lasse Eliassen, salgsdirektør for uteliv i Hansa.

Også kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard, forteller om gode salgstall.

– Godt vær er gode nyheter for salget av drikkevarer. Det er klart det har vært en fantastisk sommer for oss. Fjoråret var også svært bra, men denne sommer har vært bedre enn vi kunne drømt om.

Ifølge Bruusgaard har salget av øl økt med hele elleve prosent fra samme tid ifjor. Bare i butikkene ble det solgt hele 2,7 millioner flere halvlitere med Ringnes øl i år, sammenlignet med fjoråret. Bruusgaard forteller også at salget av vann har økt.

– Når det er ekstremvarme vet vi at det er vann og øl som går mest. Brus holder seg mer stabilt.

Les også:  Vil vite mer om kvinnen

Norwegian trues med massesøksmål i Sverige  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.