Olav Fjell tar over som styreleder i Statkraft AS etter Svein Aaser med virkning fra i dag.

- Jeg kjenner Statkraft fra tidligere og gleder meg til å bli bedre kjent både med selskapet og organisasjonen. Statkraft er et av Norges viktigste og mest spennende selskaper og ledende i Europa innen fornybar energi, sier Olav Fjell i en børsmelding.

Ikke nevnt som kandidat
Olav Fjell (født 1951) har lang og bred ledererf#229, både som konsernsjef og gjennom tunge styreverv i norsk næringsliv.

Han var imidlertid ikke en av dem som på forhånd var nevnt som en aktuell arvtaker etter Aaser.

Dagens Næringsliv skrev igår at etter det DN vet fra informert hold, har det lenge ligget an til at Halvor Stenstadvold etter ni år rykker opp fra menig plass i styret til å overta som styreleder.

Tidligere Hydro-sjef Eivind Reiten (59) skal også ha vært ønsket av mange i Statkraft. Det ble altså ikke noen av dem, ei heller Marit Arnstad, Siri Hatlen, Alexandra Bech Gjørv, Grace Reksten Skaugen eller Ellen Stensrud, som også ble nevnt som aktuelle til posten.

Lang og bred erf#229
Fjell er i dag avtroppende konsernsjef i Hurtigruten, der han har vært siden 2007. Han var konsernsjef i Statoil i perioden 1999-2003 og har også vært konsernsjef i Postbanken og Lindorff. Han har tidligere også vært med i toppledelsen i Kongsberg Våpenfabrikk og DNB.

Olav Fjell har hatt flere ledende styreverv, blant annet i NSB og Statkraft.

Staten eneeier
Staten er eneeier av Statkraft, og dermed er det nærings- og handelsminister Trond Giske som har ansvaret for utnevnelsen. Fjell ble utnevnt av foretaksmøtet i Statkraft i dag, tirsdag. Generalforsamlingen i Statkraft AS har deretter valgt Olav Fjell som ny styreleder i Statkraft AS. Styret i Statkraft AS er identisk med styret i Statkraft SF.

Aaser fratrer fordi han er ny styreleder i Telenor, og ønsker å forlate Statkraft etter drøye to år.

Styret i Statkraft AS består nå av:

Styreleder: Olav Fjell

Nestleder: Ellen Stensrud

Medlem: Halvor Stenstadvold

Medlem: Berit Rødseth

Medlem: Silvija Seres

Medlem: Inge Ryan

Medlem: Odd Vanvik (valgt av de ansatte)

Medlem: Thorbjørn Holøs (valgt av de ansatte)

Medlem: Lena Halvari (valgt av de ansatte)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.