Det bekrefter selskapet i en internmelding til selskapene der O. N. Sunde AS har eierposter.

Her blir det også opplyst at Olav Nils Sunde vil fortsette som arbeidende styreformann i selskapet.

– Jeg føler dette er et stort privilegium å få muligheten til å tiltre en så viktig stilling i så ung alder. Dette blir utfordrende, men samtidig spennende og interessant, sier Alexander Sunde til DN.

O.N. Sunde AS med datterselskaper er et av Norges største familieeide konsern med over 4 500 ansatte og en omsetning på over 12 milliarder kroner.

Hovedinvesteringene i selskapet består av Color Line, Voice Norge med tekstilkjedene Match, Boys of Europe og Vic, Gresvig med sportskjedene G Sport og Interspot, kjemibedriftene Sunpor kunststoff Østerrike, samt en mindre finans- og eiendomsportefølje.

LES OGSÅ:Johan. Andresen går inn i fergevirksomhet

Bare Color Line sysselsetter over 2400 årsverk ombord og på land.

Generasjonsskifte

Sunde junior har de siste syv årene hatt ansvaret for konsernets finansinvesteringer og porteføljeforvaltning.

– På den aksjeporteføljen jeg har hatt ansvaret for de siste syv årene, har gjennomsnittlig avkastning ligget på linje med totalindeksen. Det var også tilfellet i 2015. Dette er vi ikke fornøyd med. Vår målsetning er selvsagt å gjøre det bedre enn benchmark, sier Sunde.

Olav N. Sunde. Foto: Hampus Lundgren.
Olav N. Sunde. Foto: Hampus Lundgren. (Foto: Dagens Næringsliv)

Utnevnelsen av Alexander Sunde som ny administrerende direktør er et forberedende steg i retning av et fremtidig generasjonsskifte i O.N. Sunde AS.

– Dette er en familiebedrift og det har ligget i kortene at jeg på et eller annet tidspunkt skulle etterfølge min far ved å gå inn som leder i dette holdingselskapet. Men min far vil fortsatt ha en aktiv rolle som arbeidende styreformann, sier han.

– Hva er det viktigste du har lært av din far?

– Det er å stå på og jobbe hardt – uansett hvor mye det blåser rundt deg, sier han og viser til de siste dagers børsnedgang verden over.

– Markedet vil bestandig overraske, og finansinvesteringer innebærer bestandig en risiko. I det korte bildet vil det gå opp og ned. Selv prøver vi å investere i gode selskaper som gir god avkastning over tid. Men til og med Warren Buffett opplever negativ porteføljeavkastning fra år til år, sier Sunde.

 

Se DNtv: Verdensøkonomien på 30 sekunder:

Verdensøkonomien på 30 sekunder
Aksjemarkedet i Kina er i hovedsak et spille Casino, sier sjefsøkonom i Swedbank, Harald Magnus Andreassen.
00:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.