Siden Olav Thon var reisende pelshandler i yngre år og tok inn på Britannia Hotell i Trondheim, da han besøkte trønderhovedstaden, har han ifølge seg selv hatt et nostalgisk forhold til Britannia Hotel midt i Trondheim sentrum.

Da Thon i mai ifjor fikk til en avtale om å drifte det staselige, men etterhvert noe oppussingstrengende hotellet, tok 90-åringen selv turen opp til Trondheim for å fortelle om nyheten, og møte de ansatte. Den gangen var det arvinger av Jon Einar Botten, samt de lokale eiendomsinvestorene Francis Hay og Øyvind Antonsen som eide bygget, men både Thon og Reitan-familien har lenge vært interessert i å kjøpe det, noe de to aktørene nå har lykkes med.

Sammen kjøper nå Reitan Eiendom og Olav Thon Gruppen selskapet som eier hotelleiendommen, Britannia Eiendom, for et ukjent beløp. De to aktørene skal eie halvparten hver. – Det foreligger ingen konkrete planer i forbindelse med overtagelsen, men de nye eierne er veldig opptatt av at eiendommen holdes i hevd og videreutvikles på den måte den fortjener, sier sjef for Reitan Eiendom, Ingolv Høyland.

Britannia Hotel har i dag 247 rom, fire restauranter, to barer, konferanseavdeling og egen spa-avdeling. Eiendommen er på ca. 20 000 kvadratmeter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.