Fredag ble Rema 1000 sitt årsregnskap registrert i Brønnøysundregistrene. Ifølge 2015-regnskapet utbetalte Rema 1000 et utbytte på 250 millioner kroner til Reitan Handel, som er et datterselskap i konsernet Reitangruppen.

Rema-gründer Odd Reitan og de to sønnene hans eier en tredjedel hver av Reitangruppen, og tar ut 200 millioner kroner i utbytte, opplyser finansdirektør Kristin Genton i Reitangruppen.

- Det er nå adgang til å ta ut utbytte gjennom året, og på senhøsten i fjor vedtok eierne å ta ut 200 millioner i utbytte fra Reitangruppen. De har ikke planlagt å ta ut utbytte for Reitangruppen i 2016, og pengene som ble tatt ut i fjor vil blant annet bli benyttet til å betale formuesskatt, sier Genton til DN.

- Må få lov til å være stolt

Til tross for at Rema 1000 slet med å ta markedsandeler i 2015, la konsernet bak den franchisebaserte matvarekjeden, Reitangruppen, frem sterke tall for fjoråret i forrige måned. Inntektene økte med fire milliarder kroner og overskuddet ble 3,1 milliarder før skatt.

 

Resultatøkningen var på 30 prosent i fjor, og Reitangruppen har aldri tjent mer penger.

- Jeg må få lov til å være stolt, sa eier Odd Reitan under presentasjonen på Lade Gaard i Trondheim

Les også: Rema-Reitan tar nytt milliardsprang

- Reitanfamilien ønsker at mest mulig av verdiskapningen blir igjen i selskapet for å kunne investere for videre vekst innen forretningsområdene Rema 1000, Reitan Convenience, Uno-X Gruppen og Reitan Eiendom, forteller finansdirektør Kristin Genton i Reitangruppen.

Tre milliarder i overskudd

Denne uken la landets største handelshus, Norgesgruppen, frem sine tall. Norgesgruppen kontrollerer matvarekjeder som Kiwi, Meny, Spar og Joker, og økte omsetningen med 6,7 prosent til 76,2 milliarder kroner i fjor. Overskuddet før skatt endte på tre milliarder kroner.

Les også: 600 millioner i utbytte for Kiwi-eier

Gjennom holdingselskapet Joh. Johannson as, hvor Johan Johannson (49) og de fire barna hans sitter med tilsammen 99,7 prosent av aksjene, kontroller Johannson-familien 74,4 prosent av Norgesgruppen. Joh. Johannson as fikk dermed 446,4 av de 600 millionene som Norgesgruppen betaler ut i utbytte.

- Vi tar ikke ut utbytte fra Joh. Johannson as for regnskapsåret 2015. Utbyttet fra Norgesgruppen skal reinvesteres i norsk næringsvirksomhet, uten at jeg vil utdype det mer nå, sier Johan Johannson til DN.

Joh. Johannson as investerer blant annet i nærings- og utviklingseiendom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.