Aker Solutions offentliggjorde tirsdag morgen at selskapet er tildelt en kontrakt for levering av undervannsproduksjonssystem til oljeselskapet Total i utviklingsprosjektet Kaombo i Angola.

- Det er blant de største kontraktene vi har vunnet, sier Bunny Nooryani, pressetalskvinne for Aker Solutions. 

Gigantkontrakten med Total i Angola kommer etter et drøyt års subsea-samarbeid med Total på Moho-feltet i Republikken Kongo.

- Dette er en videreføring av et godt samarbeid, sier Nooryani.

Noen av løsningene som brukes på Moho skal tas med til Angola-feltet.

Arbeid til minst 2018

Kontrakten omhandler hovedsakelig 20 undervanns-rørsystemer (manifolds) og 65 vertikale undervannsbrønnsett. Den første leveransen er planlagt i andre kvartal neste år.

Nooryani understreker at selskapet har tilstrekkelig kapasitet til den store mengden arbeid.

- Dette er et arbeid som vil foregå over flere år. Det sikrer oss arbeid til minst 2018, sier hun.

Kapasiteten er allerede økt på subsea-anlegget på Tranby. Nooryani kan ikke i dag gi detaljert oversikt over hvor jobben skal utføres. Lokalt innhold er en del av kontrakten.

- En del av arbeidet vil utføres lokalt i Angola. Ellers vil mye gjøres i Europa, som i praksis betyr i Norge eller Storbritannia, sier Nooryani.

I Norge blir prosjektstyring og ingeniørarbeid utført på Fornebu. Arbeid med juletrær og såkalte work over-systemer skjer i Tranby og Stokke og i Egersund skal det lages manifolder. I tillegg vil servicebasen på Ågotnes bistå, opplyser Aker Solutions.

I Storbritannia vil arbeid med kontrollsystemer utføres i London og i Aberdeen.

Har utvidet kapasiteten

- Det er en god dag for Tranby?

- Ja, det er en god dag for hele Aker Solutions. 

- Vi ser at det er god etterspørsel etter vår kompetanse og teknologi innenfor subsea, sier hun.

I forrige uke hanket Aker Solutions inn en kontrakt med Petrobras i Brasil verdt 1,8 milliarder.

Aker Solutions leverer kvartalsresultater 30. april.  Da vil Øyvind Eriksen kommentere kontrakten i et større bilde. Under forrige kvartalspresentasjon sa Eriksen at det var litt mer å gå på i selskapet, etter noen svært hektiske år.

Kampen om de store undervannskontraktene på Afrikas vestkyst har pågått lenge. I 2010 tapte Aker Solutions kampen om kontrakter på Clov.

- Trenger store kontrakter  (2010)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.