Etter det Dagens Næringsliv kjenner til, blir Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i dag ansatt som administrerende direktør i interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk olje og gass. Styret i organisasjonen sitter nå i møte og vil her etter alt å dømme ta beslutningen, ifølge DNs kilder.

Statsråd

Schjøtt-Pedersen har tidligere vært finansminister, fiskeriminister og statsråd ved statsministerens kontor for Arbeiderpartiet. Han har i en årrekke vært en av tidligere statsminister Jens Stoltenbergs mest betrodde og sentrale støttespillere.

Etter at den rødgrønne regjeringen gikk av, har Schjøtt-Pedersen tatt seg videre utdannelse og har vært aktuell for andre stillinger.

Gro Brækken har vært administrerende direktør i organisasjonen fra 2010, men har fratrådt stillingen på grunn av uenighet med styret.

Oljestrid

Den tiidligere Ap-statsråden vil overta organisasjonen i en tid der mye usikkerhet preger oljebransjen. Norsk olje og gass har også stått sentralt i de tøffe politiske debattenen om oljeutvinning i sårbare områder som i Barensthavet og Lofoten.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ble nylig også valgt til styreleder i SpareBank 1 Nord-Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.