ConocoPhillips føyer seg til rekken av selskaper i oljenæringen som ser seg nødt til å kutte i staben. 140 stillinger på land forsvinner i Norge.

I tillegg avslutter selskapet avtaler med 270 konsulenter, mens flere utlendinger som jobber for selskapet, blir sendt hjem, skriver Stavanger Aftenblad.

– Bemanningsreduksjonen skal hovedsakelig skje på land. Målsettingen er å gjennomføre nedbemanningen gjennom tilbud om frivillig sluttvederlag og førtidspensjon.Vi har ikke planer om å gå til oppsigelser, sier Stig S. Kvendseth, som er selskapets direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Norge.

De fleste av stillingene som fjernes er ved hovedkontoret i Tananger i Rogaland. Både tekniske og administrative stillinger blir berørt.

De ansatte fikk beskjed om nedbemanningen på et allmøte tirsdag.

Les også:
Oljeserviceselskap vil permittere 200
Mener oljeinvesteringene tåler lavere oljepris
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.