USAs president Barack Obamas administrasjon vil denne uken foreslå at det tillates boring etter olje og gass langs midtre og sørlige deler av Atlanterhavskysten.

Det skriver The Wall Street Journal tirsdag.

Samtidig ventes det ifølge avisen en blokkering av boring i deler av Beaufort- og Tsjuktsjerhavet utenfor Alaska.

Ifølge personer med kjennskap til saken, vil innenriksdepartementet så tidlig som tirsdag kunne legge frem en plan som redegjør for hvilke lisenser myndighetene vil tilby fra 2017 til 2022.

Planen ventes å inkludere lisenser utenfor stater langs den midtre og sørlige del av Atlanterhavskysten, inkludert Virginia og Nord- og Sør-Carolina. Den ventes ikke å inkludere farvannene utenfor Florida, hvor politikerne er mer imot tiltaket.

Ifølge Robert Dillon, som er talsmann for den republikanske senatoren Lisa Morkowski fra Alaska, ventes planen å utelukke fremtidig gass- og oljeleting i deler av Beaufort- og Tsjuktsjerhavet.

Planen, som skal gjennomgå en offentlig høringsperiode før den blir omsatt i praktisk politikk, innebærer en slags mellomløsning mellom hva olje- og gassnæringen ønsker, og hva miljøvernerne har tatt til orde for.

Den endelige planen vil kunne bli snevrere enn utgangspunktet, men ikke mer ekspansiv enn den opprinnelige planen.

American Petroleum Institute (API) har arbeidet for at den østlige delen av Mexico-gulfen, som er gjenstand for et Kongress-vedtak om boreforbud frem til 2022, skulle tas med i planen, i tilfelle Kongressen opphever forbudet.

Planen ventes ikke å inkludere dette området, men det ventes at den vil inkludere tilleggslisenser i vestlige og sentrale deler av Gulfen, skriver WSJ.

Les også:
Oljegigant innfører lønnsfrys
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.