Fordelingene av verdiene som ligger i gigantfunnet Johan Sverdrup er gjenstand for forhandling mellom partnerne i lisensene med blant andre Statoil, Det norske oljeselskap og Lundin.

Fordelingen av verdiene er nå "inne i en kritisk fase", ifølge Det norske, som er opptatt av at verdiene fordeles rettmessig.

"Det norske mener det er åpenbart at eierandelene i Johan Sverdrup må fordeles rettmessig, basert på de reelle verdiene i lisensene som skal slås sammen. Fordelingen av eierandeler skal reflektere kvantitet og kvalitet, slik vanlig praksis er på norsk sokkel", sier kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske i Det norske i en melding på selskapets nettsider.

På spørsmål fra TDN Finans om hvorfor Det norske velger å sende ut en melding om dette så kort tid før planlagt innlevering av Plan for utvikling og drift (PUD), svarer Brøske det samme som i sitatet over.

- Dere er altså ikke enige om eierandelene ennå?

- Vi er opptatt av å få frem budskapet om at fordelingen som vi ender opp med til slutt reflekterer verdiene i de ulike lisensene som skal samordnes, svarer han til TDN Finans.

Johan Sverdrup-funnet strekker seg over de tre produksjonslisensene PL501, PL265 og PL502.

PL501-partnerne er Statoil Petroleum AS med en andel på 40 prosent, og Maersk Oil Norway AS med en andel på 20 proent.

Lundin Norway er operatør for PL501, med en eierandel på 40 prosent, og en eierandel på 10 prosent i PL265.

PL265-partnerne er Statoil Petroleum AS, operatør for PL265, med en eierandel på 40 prosent, Det norske oljeselskap ASA med en andel på 20 prosent og Petoro AS med 30 prosent.

PL502-partnerne er Statoil Petroleum AS, operatør for PL502, med en eierandel på 44,44 prosent, Petoro AS med 33,33 prosent og Det norske oljeselskap ASA med 22,22 prosent.

Det norske-aksjen stiger 4,6 prosent til 36,81 kroner på en positiv Oslo Børs sålangt torsdag.

Les også:
Flystreik i Tyskland og Frankrike  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.