I dag, fredag den 30. september blir Det norske oljeselskap historie.

Selskapet fødes på ny som «Aker BP» etter gjennomføring av den tidligere varslede fusjonen med det britiske oljeselskapet BPs norske virksomhet.

Fra samme tidspunkt opphører Det norskes børsticker "DETNOR".

Det nye selskapets ticker vil fra og med mandag 3. oktober være "AKERBP", ifølge en melding fredag.

I en separat melding fredag, opplyser Det norske at det med forbehold om gjennomføring av transaksjonen, har selskapetgjort visse endringer i sine bankfasiliteter, inkludert en økning av rammen på den reservebaserte lånefasiliteten («RBL») fra 3,0 til 4,0 milliarder dollar, samt visse endringer av lånedokumentasjonen.

I tillegg inkluderer fasiliteten en ikke bindende trekkrettighet på 1 milliarder dollar.

Restriksjoner rundt utbetaling av utbytte er tatt ut av låneavtalene, så lenge selskapet opprettholder en fremmedkapitalgrad (Net interest-bearing debt /EBITDAX) under 4,5 ganger, opplyses det.

Det norske oljeselskap kaller også inn til obligasjonseiermøte i DETNOR02 for å be om endringer i obligasjonslånsvilkårene.

Forslaget til obligasjonseierne omfatter blant annet at restriksjoner knyttet til utbetaling av utbytte tas ut av avtalen og blir erstattet med en salgsopsjon. Som kompensasjon blir obligasjonseierne tilbudt at DETNOR02-obligasjonen skal tilbakebetales til 107 prosent av par, som er 3 prosent høyere sammenlignet med tidligere tilbakebetalingsnivå ved forfall i 2020.

Selskapet har fått bekreftelse fra obligasjonseiere som representerer mer enn 50 prosent av utestående obligasjoner at de vil stemme for forslaget.

Les også: Røkke øker i Ocean Yield

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

DNB-sjefens spesielle hobby
- Det er noe mer enn å skyte på en pappskive som står stille, sier Geir Herdal, fagansvarlig for Instore og merkevare i DNB.
02:12
Publisert: