Goldman Sachs har tatt opp dekning av DNO-aksjen med en salgsanbefaling og kursmål på 5,58 kroner per aksje.

Meglerhuset mener markedet undervurderer risikoen for fortsatt produksjonsfall på Tawke-feltet og videre nedrevidering av reserveanslagene, fremgår det av en oppdatering tirsdag.

Videre anslår de at det vil koste mer enn ventet å reversere produksjonsfallet på 4,5 prosent per måned fra Tawke. Det påpekes at salget fra Tawke ikke er særlig inntektsbringende fordi oljen selges med rabatt på 12 dollar per fat til Brent.

Når det kommer til selskapets utestående betalinger fra de kurdiske myndighetene, som selskapet selv anslår til 1.040 millioner dollar, mener Goldman Sachs at disse ikke kan bli tilbake betalt innen lisensen for Tawke utløper med dagens oljepris, uten endringer i betingelsene.

Når det kommer til katalysatorer fremover venter meglerhuset fortsatt fall i produksjonen fra Tawke, samt at brønnene som blir boret ikke vil være så produktive som markedet antar.

Samlet sett venter de produksjonsfall i 2016 for DNO år over år og skriver at de avventer detaljer på årsaken til fallet.

«Vi tror årsaken er geologisk, som er en nøkkelfaktor som underbygger vår salgsanbefaling», heter det.

DNO-aksjen er ned 2,8 prosent til 8,5 kroner per aksje på en svak Oslo Børs tirsdag.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljekommentaren:  - Jo høyere oljeprisen har klatret, desto mer sårbar er den

  Statoil selger Edvard Grieg-andel til Lundin

- Seismikkmarkedet fortsetter å være utfordrende  

Statoil selger amerikansk skiferfelt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Årets mest eksklusive cabriolet
I Mercedes-AMG S 63 cabriolet får du en voldsom motor med voldsom lyd til en voldsom pris.
02:04
Publisert: