Lundin Petroleum selger den flytende produksjonsenheten (FPSO) «Bertam» til M3nergy, et datterselskap av malaysiske M3nergy Berhad, for et kontantvederlag på 265 millioner dollar.

- Å eie infrastrukturmidler er ikke en del av Lundin Petroleum kjernestrategi og denne transaksjonen vil gi oss mulighet til å omdisponere dissemidlene til andre områder av vår virksomhet for å finansiere verdi-drevet vekst, sier konsernsjef Alex Schneiter i Lundin i meldingen.

Salget, som er betinget av at M3nergy får finansiering, vil ha effekt fra 1. januar 2016 og ventes fullført i løpet av første kvartal 2016, fremgår det av en melding fra selskapet fredag.

Les også:

Investorlegende advarer: Kollaps i Europa, hard landing i Kina og krise i Russland

Oljeprisen over 30 dollar

– Det er forferdelig. Det er panikksalg (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: - I tider som dette at man blir satt på prøve
- I tider som dette at man blir satt på prøve
Det blir litt roping ved meglerbordet, erkjenner aksjesjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets.
00:57
Publisert: