Det franske oljeselskapet Total planlegger å redusere sine samlede driftsmessige investeringer med 10 prosent i år, og å øke takten i sin plan for salg av aktiva for milliarder av dollar, skriver Financial Times.

Avisen fremholder at dette er hovedinnholdet i en akselerert plan for kostnadsnedskjæringer under ledelse av det franske olje- og gasskonsernets nyansatte leder, Patrick Pouyanné.

Total vil i første omgang gjennomføre dypere og raskere reduksjoner i inneværende års investeringer. Disse inkluderer kutt i leting og utvikling i britisk sektor i Nordsjøen, i oljesandprosjekter i Canada, og i modne felt i vestafrikanske land som Gabon og Kongo.

Selskapet vurderer også å innføre en ansettelsesstopp for 2015. De driftsmessige investeringene ventes å bli svekket med 2-3 milliarder dollar, fra et samlet nivå på 26 milliarder dollar i fjor.

Pouyanné sier at de største oljeselskapene vil kunne komme ut av den pågående svake perioden som «vinnerne», fordi de har større fleksibilitet til å respondere ved å benytte sine sterke regnskapsbalanser til å låne mer, mens rentene er på historiske bunnivåer.

Les også:
Uavhengig vurdering støtter Evry-bud  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.