Det er Industri Energi som har meklet om landbaseavtalen på vegne av sine medlemmer. Motparten Norsk olje og gass, som representerer arbeidsgiverne, melder at partene ble enige to og en halv time etter at den opprinnelige meklingsfristen gikk ut.

Det var varslet streik for 408 ansatte på forsyningsbaser langs hele kysten dersom meklingen ikke førte fram.

Forsiktig økning

Det blir ingen økning i det generelle tillegget for de ansatte på landbasene, ifølge Norsk olje og gass. Derimot løftes minstelønnssatsene 6,1 prosent, mens også matpengesatsen og forbundsvise midler økes noe. Andre problemstillinger som skiftgodtgjørelse og reisebestemmelser, skal drøftes av partene i et eget utvalg.

– Selv om vi gjerne skulle sett at vi fikk gjennomslag for flere av våre krav til endringer i avtalen, er vi fornøyde med at det ble oppnådd enighet. Rammene for oppgjøret vil ivareta bedriftenes konkurransekraft og fleksibilitet i en krevende tid, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

– Unngikk diktat

Industri Energi stilte før meklingen krav om at de ansattes kjøpekraft skulle opprettholdes, og at de ikke skulle gå ned i lønn.

– Vi slår ring om frontfaget og har fått på plass at det skal være reelle forhandlinger også lokalt. Vi unngår diktat fra arbeidsgiverne, som har frafalt alle sine motkrav, sier forhandlingsleder Frode Alfheim.

– Vi har vist måtehold og forholdt oss til frontfaget når det har vært oppgangstider. Da forventer vi at arbeidsgiverne forholder seg til dette også når det er mer krevende tider, legger han til.

885 Industri Energi-medlemmer er omfattet av landbaseavtalen. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Grafen som viser at frykten bare fortsetter å øke  

Disse fondene har best avkastning: Her er årets beste fond dnPlus (+)

Truer Oslo som internasjonalt knutepunkt: Passasjeravgift truer rullebane dnPlus (+)

Sjeiker følte seg lurt av norsk investor: Kjøpte rigg for 40 millioner, solgte til sjeiker for 230 mill dnPlus (+)

- Anbefalt av DNtv:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør ny episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.