Prisen på nordsjøoljen Brent steg tirsdag ettermiddag til over 30 dollar fatet igjen.

Førsteposisjonskontrakten, som brukes som en referanse for oljeprisen, falt under 30 dollar fatet onsdag i forrige uke og ble handlet under 30-dollarsnivået helt siden den tid og frem til 12.30-tiden tirsdag.

Kontrakten ble handlet til rundt 30,20 dollar på det meste tirsdag ettermiddag, en oppgang på 5,7 prosent sammenlignet med sluttnoteringen mandag kveld. Senere har prisen falt noe tilbake. Kontrakten handles i 14-tiden tirsdag til 29,60 dollar.

Opphevet sanksjoner

Forrige ukes prisnedgang kom i forkant av at Vestens økonomiske sanksjoner mot Iran ble opphevet i helgen.

Iran har sagt at det vil øke oljeproduksjonen fra 2,8 til 3,8 millioner fat per dag innen ett år hvis det kan eksportere fritt i utlandet.

Mandag ble nordsjøoljen handlet til under 27 dollar før den snudde opp igjen.

Løfter Oslo Børs

På Oslo Børs trekker flere av oljeselskapene markert opp. Statoil, som er børsens største selskap, er i skrivende stund opp 5,2 prosent. Det norske oljeselskap er opp 4,3 prosent, mens DNO International er opp ti prosent.

- Det virker å være en viss lettelse i markedet knyttet til oljeprisen, sier oljeanalytiker Christian Yggeseth i Arctic Securities.

Les mer: - Tror at bunnen er bak oss

Hovedindeksen på Oslo Børs er i 14-tiden tirsdag opp 3,11 prosent.

Les også:

OECD: Dette kan utløse en betydelig kollaps i boligprisene

IMF: Fem forhold som truer veksten i verden

Oljebyks på børsen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.