Nivået på petroleumsskatten i Norge er passende gitt situasjonen i norsk økonomi.

Det sier statssekretær Jon Gunnar Pedersen i Finansdepartementet til TDN Finans mandag.

-Jeg vil ikke si noe om nivået på noen skatter før det blir aktuelt å gjøre noe, sier Pedersen.

Storbritannias finansminister Vurderer skattekutt for Nordsjøen at de arbeider med en kriseplan for å kutte skattenivået for å redde oljeaktiviteten i Nordsjøen etter det seneste prisfallet.

-Det nivået som er på oljebeskatningen skal til en hver tid være passende for den situasjonen vi er i, sier Pedersen.

Endringer kommer

Pedersen viser til at det norske skattesystemet skal gjennomgå store endringer, og han ønsker ikke å peke ut oljeskatten konkret.

-Vi gjennomgår nå store endringer i skattesystemet for alle næringer, i det vil det også inngå vurderinger som berører oljenæringen. Men jeg kan ikke kommentere noe spesifikt på enkeltnæringer eller retninger på det, sier Pedersen.

Pedersen gjentar Erna Solbergs uttalelser om at regjeringen har en beredskap for å kunne komme med tiltak som er tilpasset utviklingen i norsk økonomi.

-Det kan inkludere skattetiltak og utgiftstiltak. Så langt er det ikke noe i utviklingen som ikke ligger innenfor det vi varslet i Statsbudsjettet i høst. Budsjettet i 2015 ble kritisert for å være for ekspansivt, og vi ser nå at det godt tilpasset, sier Pedersen.

Pedersen viser til signaler fra oljebransjen om at den nåværende situasjonen er en del av en nødvendig omstilling.

-Man skal ikke være for triggerhappy med å komme med tiltak som eventuelt kan utsette det som er nødvendig omstilling, sier Pedersen.

Les også:
- Jeg tok feil. Ikke bare feil, men komplett feil
Asia-jobb i vasken for Schibsted-topp - blir nettlesersjef i Opera
- Det er jo timillioner-spørsmålet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.