Prisen på nordsjøolje stupte tirsdag til litt over 85 dollar fatet. Nedgangen var den største på to år.

Ved handledagens slutt var prisen falt til 85.04 dollar, et fall på over 4 dollar fatet siden dagen før. Også amerikansk lettolje falt med 3,90 dollar til 81.84 dollar per fat.

På grunn av svakere etterspørsel som følge av de globale økonomiske problemene og stadig økende produksjon av amerikansk skiferolje har oljeprisen falt 26 prosent siden juni.

Oljeanalytiker Thina Saltvedt mener en oljepris ned mot 80 dollar fatet vil få dramatiske konsekvenser her hjemme.

Markedsandeler viktigst

Det kraftige fallet tirsdag skyldtes nye prognoser om svekket oljeforbruk, nye store funn av skiferolje i USA og motviljen i OPEC mot å redusere produksjonen for å holde prisene oppe.

Saudi-Arabia har gjort det klart de er mest fokusert på å beholde sin markedsandel, og at de godt kan leve med en lavere pris.

Heller ikke Iran eller Kuwait mener det er nødvendig å kutte i produksjonen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: - En giftig cocktail for oljeprisen

 
- Dette minner mer om seigpining

- Norsk økonomi kan gå enda dårligere tider i møte