Jobbkuttene i oljebransjen har stått i kø siden ifjor høst etter at oljeprisen mer enn halverte seg fra sommeren.

Onsdag ble imidlertid et lyspunkt for oljebransjen etter at oljeprisen gjorde et kjempebyks på godt over fire prosent. Prisen på Brent 1. posisjon er for øyeblikket rundt 63 dollar fatet, som er «årsbeste».

Men så spørs det om selv denne prisen er nok til å stoppe jobbkuttene i bransjen. For bare de tre siste månedene har nedbemanningen i oljebransjen økt med 50 prosent, skriver Finansavisen.

Kraftig økning

DNB Markets oversikt over kunngjorte jobbkutt i den norske oljebransjen viser ifølge avisen at mellom 13.570 og 14.895 stillinger er kuttet siden 2013, mot mellom 8.900 og 9.400 rett etter årsskiftet.

Tar man med denne ukens kunngjøringer av nye kutt, har antall tapte jobber ifølge Finansavisen trolig passert 15.000.

Selv om oljeprisen skulle stabilisere seg over 60 dollar fatet er det neppe slutt på kuttene i bransjen med det aller første. Mandag skrev DN at Statoil i mai skal legge frem nye kuttforslag med mål om å redusere kostnadene med 20 prosent innenfor det tekniske området som blant annet sysselsetter 12.000 ingeniører.

 

Les også: Voldsom oljeprisoppgang

 
Tror ikke jobbene kommer tilbake  

 

- Dette er ikke bærekraftig

Ser oljeprisen i maks 75 dollar fatet neste to år  

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.