- Vi tror at bunnen er bak oss, det er gryende optimisme. Vi ser at 1500 er påmeldte og det er planlagt 700 en-til-en møter. Det er det høyeste vi har hatt noen gang, sier oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto til Dagens Næringsliv.

Onsdag sparkes Paretos olje- og offshorekonferanse i gang for 23. gang (se faktaboks). Bakteppet er fortsatt dempet oljepris og oljeinvesteringer som tegner til å flate ut etter kraftig oppbremsing.

Flere selskaper har måtte restrukturere, og spesielt rigg, seismikk og offshore er hardt rammet.

Følg Paretos olje- og energikonferanse på DN onsdag og torsdag.

- Nærmer oss balanse

Til tross for at oljeprisen har vært flat, har likevel flere oljeselskaper hatt god utvikling, påpeker Omdal.

Han trekker frem det Aker -og Kjell Inge Røkke-dominerte oljeselskapet Det norske og det svenske oljeselskapet Lundin, som Statoil tidligere i år snappet opp en andel i.

Samtidig er det en del oljeserviceselskaper som ikke har hatt gjeldsutfordringer.

- Noe av tematikken er at vi nærmer oss en balanse i oljemarkedet, selv om det fortsatt er usikkerhet og spenning rundt Opec. De nærmeste tolv månedene vil man fortsatt være avhengig av Opec, sier Omdal.

Følg Paretos olje- og energikonferanse på DN onsdag og torsdag!

- Krevende nedtur

Paretos oljeanalytikere la frem sitt oppdaterte oljesyn senest for tre uker siden i Paretos "E&P Survey".

Omdal spår en oljepris på 45 dollar fatet i snitt i år, stigende til 60 dollar fatet i 2017. Fra og med 2018, venter meglerhuset en oljepris på 70 dollar fatet.

Som oljemann er det oljeselskapene han vil vie mest oppmerksomhet under årets olje- og offshorekonferanse, herunder Statoil, Det norske, Lundin og Kurdistan-aktørene, som DNO.

- Interessen er på rekordnivå. Vi gleder oss både til båttur og Holmenkollen Park i fint vær, med en gryende optimisme i sektoren etter en krevende nedtur, sier Omdal .

Ordknapp

Én etter én stimler finans- og oljetoppene til Holmenkollen Park overfor Oslo sentrum i morgentimene onsdag. Stemningen er foreløpig avventende, der gamle kolleger og bransjefolk benytter sjansen til å hilse på hverandre under registrering.

En konsentrert Pareto-sjef Ole-Henrik Bjørge tar bestemte skritt fra garasjeanlegget og inn i hotellets hovedsal. Han er først ut i dag, men holder kortene tett til brystet.

- Du får vente til talen, sier Bjørge til Dagens Næringsliv.

Han stiller likevel opp til bilde. Vel klar over at finansoljefolket har øynene rettet mot meglerhuset onsdag.

Pareto-sjefen åpner dagens konferanse med å påpeke at det kanskje mer enn noen gang er viktig at bransjen møtes.

- Jeg håper konferansen vil være en smeltedigel for nye ideer, sier Bjørge.

DN.no er tilstede på konferansen onsdag og torsdag- og kommer tilbake med mer.

Les også:

Oljeservicetopp: - Jeg håper, men vi vet ikke dnPlus

Statoil-prosjekt vil gi ringvirkninger på 29 mrd.

Tidligere Statoil-topp tror strømprisene dobles  

Følg markedet med DN Investor

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv
Høstens navn
00:00
Publisert: