7. januar i år var det lekkasje på Kårstø. Ingen ble skadd i lekkasjen, men ifølge Petroleumstilsynet, som har gransket hendelsen, kunne den ført til dødsfall, skriver Sysla.

Tilsynet har kommet fram til at lekkasjen oppsto som følge av utmattingsbrudd i en instrumentkobling, noe som skyldes mangelfull mekanisk avstiving.

De materielle skadene var små, men Petroleumstilsynet mener at det kunne endt verre hvis gasslekkasjen ble antent. Da kunne deler av et gassførende rør blitt eksponert for jetbrann og stråling.

Gasslekkasjen varte i 9 1/2 time fordi det ikke var trykkavlastningsmuligheter fra kontrollrommet, ifølge tilsynet.

Statoil tar Petroleumstilsynets funn til etterretning.

– Vi jobber systematisk for at denne typen hendelser ikke skal skje, sier pressekontakt Elin Isaksen i Statoil.

Hun sier de har gått gjennom alle måleinstrumentene på Kårstø og sikret at de står trygt for å redusere faren for nye gasslekkasjer.

Les også: Kutter prisen på ikke-sanksjonerte prosjekter
Statoil godkjent operatør i Mexico
- Totalinntrykket er klart «bearish»
- Forsøk på å knuse fagforeningene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Dronevideo viser omfattende ødeleggelser etter jordskjelvet
Dronevideo filmet av italiensk brannvesen viser for alvor hvor omfattende ødeleggelsene er for den italienske småbyen etter jordskjelvet.
00:53
Publisert: