Storbritannias regjering kutter landets petroleumsinntektsskatt til 35 prosent fra 50 prosent, og reduserer samtidig tilleggsskatten (supplementary charge) til 20 prosent fra 30 prosent.

Det sier Storbritannias finansminister George Osborne i forbindelse med fremleggelse av statsbudsjettet.

Osborne sier videre at skattetiltakene tilsvarer omkring 1,3 milliarder pund i støtte, og referer til estimater fra det statlige budsjettbyrået (Office for Budget Responsibility), som sier at produksjonen på britisk sokkel vil øke med 15 prosent som følge av tiltakene.

Finansministeren nevner også at britiske myndigheter vil gjøre egne seismikkundersøkelser, uten å utdype.

Vurderer skattekutt for Nordsjøen at den britiske regjeringen har arbeidet med en kriseplan for å redde oljeaktiviteten i Nordsjøen etter det seneste prisfallet.

Her hjemme har statssekretær Jon Gunnar Pedersen i Finansdepartementet tidligere uttalt til at nivået på petroleumsskatten i Norge er passende gitt situasjonen i norsk økonomi.

- Jeg vil ikke si noe om nivået på noen skatter før det blir aktuelt å gjøre noe, sa Pedersen til TDN Finans i januar.

Les også:
Overraskende rentekutt i Sverige
Hun er nytt styremedlem i Statoil
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.