De fallende oljeprisene vil føre til at kontantstrømmen til de integrerte olje- og gasselskapene vil falle med 20 prosent eller mer i 2015, med bare en moderat bedring i 2016, estimerer Moody's, som venter fortsatt omsetningsfall og negativ fri kontantstrøm for selskapene neste år.

Det fremgår av en oppdatering fra kredittvurderingsbyrået onsdag.

Moody's erkjenner at de store oljeselskapene har svart på de fallende prisene med å kutte investeringene, men estimerer likevel at sektoren samlet sett vil ha en negativ fri kontantstrøm på 80 milliarder dollar i 2015, mot negative 26 milliarder dollar i 2014.

- Vi har nedrevidert våre oljeprisutsikter flere ganger siden sent i 2014, og venter at olje- og gassprisene vil forbli nær de nylige lavpunktene til langt inn i 2016, noe som vil forverre industriens negative fri kontantstrøm-profil, sier senioranalytiker Thomas Coleman i en kommentar.

Moody's venter at næringen vil fortsette å redusere investeringene til tross for at det allerede er gjort kutt, med høy sannsynlighet for skarpere kutt i 2016.

Kredittvurderingsbyrået venter også at bransjens samlede gjeld vil øke, samtidig som kontantbeholdninger vil falle og behov for å dekke utbytte og investeringer vil føre til eiendelssalg.

Moody's-analytikerne opprettholder derfor sitt negative syn på sektoren for 2016.

Les også: Vil ta 60 kroner for bompassering

Slik vil MDG endre Oslo

Verdens største bryggeri-konsern vil kjøpe hovedkonkurrenten

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik knyter du den perfekte tynne slipsknuten:

Slik knyter du den perfekte tynne slipsknute
Slik knyter du en fin tynn slipsknute
00:42
Publisert: