Oljesmellen har truffet det lille seismikkselskapet Dolphin Group med full tyngde, og selskapet sliter med å betale sine leverandører.

«Vi erfarer at våre oljeselskapskunder presser betydelig på for bedre priser og samtidig ber om langsiktige betalingsbetingelser, hvor de i realiteten ber små underleverandører om kortsiktig kredittfinansiering», skriver ledelsen i selskapet i en epost til DN onsdag.

Seismikkselskapet viser blant annet til at kredittiden typisk har økt fra 30 til 70-90 dager.

«Dolphin prøver etter beste evne å tilfredsstille sine kunder, selv om vi i realiteten ikke har noe valg og må da sørge for gjennom vår egen cash-management også be våre egne underleverandører om lengre betalingsbetingelser» skriver Dolphin videre.

Ned 88% i år

Selskapet startet sin satsing på marin seismikk etter en strategigjennomgang i slutten av 2010, og opererer i dag en flåte på syv seismikkskip, hvorav seks er båter for 3D- seismikk. Aksjekursen var notert så høyt som til over 180 kroner i 2006 da selskapet drev med blant annet programvare og it. Siden har aksjen falt, og fra nyttår er aksjekursen ned 88 prosent. Aksjen endte ned 40 prosent til 34 øre på Oslo Børs onsdag, etter at det var omsatt aksjer for 18 millioner kroner.

Dolphin-sjef Atle Jacobsen møtte investorer og andre på Pareto Securities olje- og offshorekonferanse i Holmenkollen i begynnelsen av september. Der opplyste han at selskapet ved utgangen av juni tilfredsstilte alle sine lånevilkår, blant annet et krav om positiv arbeidskapital og kontantbeholdning på minst ti millioner dollar, viser presentasjonsmaterialet derfra.

Drastiske tiltak

I Holmenkollen la Jacobsen også frem ytterligere «drastiske» tiltak for å håndtere et scenario med lave oljepriser i lang tid fremover, blant annet opplag av seismikkbåten «Polar Duke», salg av deler av seismikkbiblioteket og ytterligere kutt i bemanning, kostnader og investeringer. Det kriserammede selskapet har allerede blant annet hentet mer kapital, fått utsatt låneforfall, gjort endringer i flåten, redusert bemanningen, og kuttet ledelsens lønninger med ti prosent.

 

Les også:

«De kjøper en billett på første klasse til Chapter 11»

Halvert på tre dager (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.