Det fremgår av en pressemelding utstedt av selskapet tirsdag, signert den saudiarabiske hovedstaden Riyadh og Oslo.

Ifølge meldingen skal de to partene samarbeide om bærekraft og havforskning. Dette vil de blant annet gjøre gjennom å utforske mulighetene for å etablere et felles programvare for industri og kunstig intelligens.

Kjell Inge Røkke startet med én fiskebåt - nå er han en av Norges største arbeidsgivere
Video fra Dagens Næringsliv
03:46
Publisert:

Dette vil gjøres gjennom IT-selskapet Cognite, der Aker har majoriteten av aksjene. Selskapet har spesialisert seg på teknologiske løsninger for olje- og gassindustrien.

Målet vil være å legge til rette for «en digital transformasjon i Kongedømmet Saudi-Arabia».

– Vi er veldig glade for å dele dette strategiske partnerskapet med Saudi Aramco og ser frem til å utforske et bredt samarbeid for å adresse både industriell digialisering og bærekraft – to utfyllende områder som er helt på linje med våre langsiktige strategiske fokus, uttaler administrerende direktør i Aker asa, Øyvind Eriksen i pressemeldingen.

Saudi Aramco er det største oljeeselskapet i verden, målt i både oljeproduksjon og påviste oljereserver. Selskapet regnes også for å være verdens mest lønnsomme selskap, og slår både Apple og Google-eier Alphabet.

Aker ASA består av blant annet oljeselskapet Aker BP og industriselskaper Aker Solutions.

Les pressemeldingen i sin helhet her.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er Saudi Aramco
Saudi Aramco har lange røtter og hadde et overskudd på 111 milliarder amerikanske dollar i 2018.
01:04
Publisert: