Goliat-plattformen har hatt mye problemer siden den ble satt i drift i mars i fjor, og i oktober ble produksjonen stengt. Arbeidet med å få den i gang igjen pågår fremdeles, uten at produksjonen er i gang, men nå sender Eni halvparten av bemanningen på land.

– Vi gjennomfører en kontrollert nedbemanning av deler av mannskapet fordi vi har oppdaget en lekkasje av kjølevæske i nødstrømsgeneratoren, sier Andreas Wulff, direktør for ekstern kommunikasjon og samfunnskontakt i Eni, torsdag kveld

Lekkasjen ble oppdaget samtidig som det pågikk en oppstart-sjekk på gassturbinene, som også kan gi strøm hvis hovedkraftforsyningen fra land svikter. Dermed kunne plattformen vært uten kraft hvis landstrømmen sviktet. I tilfelle dette skjedde ville Eni ha færre folk på plattformen, så en eventuell evakuering kunne skje fortere.

Feilen rettet

Lit senere torsdag ringer imidlertid Wulff tilbake og forteller at gassturbinene nå er ferdig sjekket og klare til å ta over, hvis nødvendig. Dermed regner Eni med å fly folk tilbake i morgen tidlig.

– Det ble en kort landlov?

– Det blir nok fulle hoteller i Hammerfest, sier Wulff.

– Ikke «evakuering»

Wulff understreker at dette ikke en evakuering i en beredskapssituasjon, fordi hovedkraft-forbindelsen til fra land har fungert som normalt. De reduserte bemanningen for å være på den sikre siden.

– Det har vært flere problemer med denne plattformen?

– For så vidt, men det har ikke noe med dette å gjøre.(Vilkår)