De kurdiske peshmerga-styrkene har erstattet alle arabiske arbeidere på Kirkuk- og Bai Hassan-feltene med kurdere, ifølge departementet, som ber kurderne forlate oljefeltene umiddelbart for å unngå «harde konsekvenser».

De kurdiske selvstyremyndighetene avviser at oljefeltene er overtatt av kurdiske styrker, men samtidig blir det bekreftet av en ikke navngitt kurdisk kilde.

LES OGSÅ: Iraks kurdere med politisk boikott

- Nødvendig

Han sier til Reuters at overtakelsen var nødvendig for å beskytte Iraks infrastruktur.

Overtakelsen skjedde ifølge kilden på bakgrunn av meldinger om at tjenestemenn i det irakiske oljedepartementet planla sabotasje mot en ny oljerørledning som skulle knytte sammen tre viktige oljefelt ved Kirkuk. To av oljefeltene har vært drevet av et statlig irakisk selskap.

– Fra nå av vil de være kontrollert av Kurdistans regionale regjering, og vi forventer at operasjonene snart vil starte igjen, sier kilden, som står i nær kontakt med kurdiske myndigheter.

Krangler

De kurdiske selvstyremyndighetene og regjeringen i Bagdad har lenge kranglet om hvem som bør ha kontrollen over byen Kirkuk.

Under den ytterliggående sunnimuslimske offensiven i Nord-Irak i juni, tok kurderne kontroll over byen.

Kurdiske myndigheter har gitt beskjed om at byen vil forbli under kurdisk kontroll.

LES OGSÅ: - Det er fortsatt rusk i systemet

Hentet seg inn før helgen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.