Den ferske toppsjefen i BG Group, Helge Lund, kommer trolig til å gå ut av selskapet etter fusjonen med Shell.

Det bekrefter Shell i en telefonkonferanse onsdag, ifølge Bloomberg News.

Dermed vil det sammenslåtte selskapet sannsynligvis ledes av Shell-topp Ben van Beurden.

I et TV-intervju med CNBC sier van Beurden at Lund har gjort det klart at han støtter avtalen, og at Lund "vil gjøre sine egne ting" (will want to do his own thing) etter at den er gjennomført.

Transaksjonen ventes ikke være fullført før tidlig i 2016, gitt godkjennelse fra alle relevante myndigheter.

Lund har bare vært i jobben siden februar, og BG har måttet tåle kritikk for Lunds betydelige lønnspakke. Den opprinnelige planen var at Lund skulle tjene 25 millioner pund det første året, men det ble siden nedjustert til 18 millioner pund.

Enorme verdier

Det var sent tirsdag kveld at det ble kjent at oljeselskapet Royal Dutch Shell er i samtaler om oppkjøp med det britiske gass- og oljelseskapet BG Group. Det var avisen Wall Street Journal som første brakte nyheten, som senere ble bekreftet av BG Group.

Det britiske selskapet har en markedsverdi på 31 milliarder pund, tilsvarende rundt 370 milliarder kroner eller 46 milliarder dollar, ifølge avisen. Wall Street Journal skriver samtalene skal være kommet langt og at kilder som kjenner til dem oppgir at oppkjøpet kan bli offentliggjort allerede i dag, onsdag 8. april. Verdsettelsen av BG Group i oppkjøpet vil med en typisk budpremie være på over 50 milliarder dollar, skriver avisen.

  Sjelden kjempeavtale

BG Group vil ikke kommentere saken utover å bekrefte samtalene og at Shell ennå ikke har kommet med et formelt tilbud. Etter britiske regler har Shell frist frem til 5. mai med å fremme et tilbud, men denne tidsfristen kan bli forlenget. Det skriver Financial Times.

Les også:Slik skal Helge Lund bygge et sterkere BG Group

Shell har en markedsverdi på 192,4 milliarder dollar, og oppkjøpsavtalen kan dermed bli blant årets største dersom kjøpet gjennomføres.

Det vil i tilfelle også være en sjelden kjempeavtale innen energisektoren, hvor oljeprisene har falt kraftig siden ifjor sommer.

I årets første kvartal er det foreløpig kun inngått avtaler verd 19,1 milliarder dollar innen olje- og gasssektoren, ifølge Dealogic.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.