Torsdag morgen kunngjorde Statoil at styret i selskapet har forslått å endre navnet til Equinor. Opplysninger fra Brønnøysundregistrene viser at advokatfirmaet Thommessen i begynnelsen av februar opprettet selskapene Equinor og Equinor Energy. Trolig er dette gjort på oppdrag fra Statoil.

Nå kan det imididlertid vise seg at den tidligere "Jakten på kjærligheten"-deltakeren Christine Siljedal Arnesen kan ha vært et hestehode foran oljegiganten Statoil.

Allerede i midten av januar, drøyt tre uker før Thommessen, stiftet Siljedal selskapet Equinor as som ifølge enhetsregisteret tilbyr "ambulerende veterinærtjenester". Siljedal driver også nettsiden equinor.no der hun blant annet markedsfører sine kiropraktortjenester til hester.

Christine Siljedal Arnesen er veterinær og stiftet selskapet Equinor i midten av januar.
Christine Siljedal Arnesen er veterinær og stiftet selskapet Equinor i midten av januar. (Foto: TV2)

- På hesteklinikken jobber jeg mye med halthetsutredninger, tannbehandlinger og kiropraktikk, men hver dag er unik med intressante pasienter, skriver Siljedal på sin nettside.

DN kom torsdag morgen ikke i kontakt med Siljedal.

Trakk seg fra jakten på kjærligheten

Ifølge domeneregisteret Norid ble nettadressen equinor.no lansert så sent som sist fredag, 9. mars. På sine nettsider opplyser Siljedal og Equinor om at adressen snart vil bli endret til Equina.no.

Siljedal ble uteksaminert fra Norges veterinærhøgskole med fordypning i hest i 2015. I 2011 var Siljedal blant frierne i TV2-serien "Jakten på kjærligheten".

Ifølge ukebladet Se og Hør kunne ikke Siljedal være med på utvelgelsen av bonden Svein Bøylestads fem favoritter på grunn av studier ved Veterinærhøyskolen. Derfor måtte Siljedal trekke seg fra kampen om bondens gunst.

Statoil skriver i torsdagens pressemelding at navnet Equinor kommer fra de engelske ordene for likhet og likevekt. Forstavelsen Equi- blir imidlertid også ofte brukt om ting som har tilknytting til hest, og kommer av det latinske navnet for hest Equus.(Vilkår)

Elbåtene kommer
Se noen av elbåtene som viser frem på båtmessen «Sjøen for alle» i år.
01:58
Publisert: