Søndag kveld kunngjorde det lille seismikkselskapet Seabird Exploration at det har ansatt ny sjef på dagen. Nå er det tidligere GC Rieber Shipping-sjef Hans Petter Klohs som skal styre skuten videre.

Det betyr at Christophe Debouvry slutter etter to og et halvt år som sjef. I meldingen fra selskapet opplyses det ikke om hvorfor Debouvry slutter.

Ryddet opp

«Styret vil på vegne av selskapet benytte muligheten til å takke Christophe Debouvry for hans tjenester som administrerende direktør for selskapet siden 2016, og ønsker ham alt det beste på veien videre», skriver selskapet i meldingen.

Til DN utdyper styreleder Heidar Engebret:

– Christophe har gjort en utmerket jobb med å styre Seabird gjennom en to og et halvt år lang restrukturering fra første halvår 2016, både i å rydde balansen og dra ned kostnadsnivået. Nå beveger markedet og selskapet seg inn i en vekstfase, og vi opplever at Hans Petter er veldig godt egnet for å lede selskapet fremover, skriver han i en epost.

– Hvorfor slutter Christophe Debouvry?

– Etter en lang periode hvor fokus har ligget på å rydde opp i balanse og kostnadsstruktur, er selskapet nå klart for å angripe muligheter, drevet av en syklisk bedring kombinert med strukturelle endringer innen seismikk, skriver Engebret.

– Til dette opplever vi at Hans Petter er en av de best egnede kandidatene i markedet, både med hensyn på personlige egenskaper og meritter fra tidligere selskaper, skriver han.

– Rett mann til å ta dette videre

Seismikkselskapene undersøker undergrunnen etter olje- og gassforekomster, både på land og til sjøs, og selger dataene sine til oljeselskap som utvinner olje og gass. Seabird Exploration har seks skip og leverer 2D, 3D og 4D-seismikkdata. Selskapet er notert på Oslo Børs med en markedsverdi på 471 millioner kroner.

Hans Petter Klohs har tidligere vært finansdirektør og senere administrerende direktør i GC Rieber Shipping over en periode på ti år. Klohs har også vært sjef i Arrow Seismic og Armada Seismic. Han har i tre år vært styremedlem i Seabird, men vil trekke seg fra styret som følge av at han nå blir administrerende direktør.

– Han har en bra cv og meritter. Han har gode resultater helt fra tidlig 2000-tallet og har bred bakgrunn fra olje og gass. Jeg har troen på at han er rett mann til å ta dette videre. Han er dynamisk og har en opportunistisk tilnærming til markedet, sier styreleder Engebret. (Vilkår)

– Det er ikke en handelskrig ennå, men det kan nok være forberedelser for en, sier Robert Halver i Baader Bank og tror vi kan få det mye gøy fremover.
01:03
Publisert: