Statoil la torsdag morgen frem et resultat for andre kvartal godt over hva aksjeanalytikerne hadde trodd på forhånd, og aksjen stiger litt fra start på Oslo Børs.

Storbanken Citi og analytiker Alastair R. Syme er blant dem som følger Statoil og de andre oljeselskapene tettest. Han har tro på selskapet, og anbefaler investorene om å kjøpe aksjen.

- Resultatet for første halvår bekrefter vårt syn om at Statoil er godt posisjonert til å gjøre det bedre enn de andre selskapene i dagens oljemarkedssituasjon, skriver han i en oppdatering straks etter rapporten.

 

Syme ramser opp mange gode grunner til å kjøpe Statoil nå:

  • Kapitalstrukturen er riktig
  • Selskapets generering av såkalt fri kontantstrøm stiger, og selskapet er dermed på vei til å kvitte seg med delvis aksjebasert utbytte, og i stedet betale rent kontantutbytte.
  • Balansen har rom for at selskapet kan søke fornuftige oppkjøp mens bransjen er i nedtur.
  • Prisingen av aksjen er "ikke-krevende".

Citi mener Statoil-aksjen handles til rundt 30 prosent rabatt til de store oljeselskapene.

- Dette er fortsatt en av våre foretrukne aksjer i sektoren.

Sterk kontantstrøm

Ifølge Pareto Securities viser Statoils kvartalstall at selskapet klarer å levere en sterk fri kontantstrøm med en oljepris på 50 dollar pr fat, ifølge nyhetsbyrået TDN Finans. 

Meglerhuset regner med å høyne sitt anslag på produksjonen i år fra fire til fem prosent, etter at Statoil endret guidingen fra 4-5 til fem prosent. Pareto vil også ta opp sine resultatanslag. 

Nordea Markets skriver i en oppdatering at Statoil leverer sterk driftsinntjening og peker på at selskapet leverte lavere kostnader og investeringer enn deres anslag, ifølge TDN Finans.

Meglerhuset Santander mener på sin side at Statoils andrekvartalsresultater «i beste fall» er nøytrale, og viser til det de mener er positive engangsposter, ifølge Bloomberg News.

RBC skriver ifølge Bloomberg at Statoils kontantgenerering i kvartalet var noe bedre enn ventet, og at dette var drevet av lavere skattebetalinger.(Vilkår)

Kygo på premieren for "Stole the show"
Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo smiler for kameraene på den rød løperen under premieren på dokumentaren om han selv, "Stole the show" i New York.
01:12
Publisert: