Det norske oljeselskap kaller inn til obligasjonseiermøte i selskapets eneste obligasjonslån, DETNOR02, for å be om endringer i obligasjonslånsvilkårene.

Mer: Gis ingen garantier

Forslaget til obligasjonseierne omfatter blant annet et bytte av lånebetingelsen om justert egenkapitalgrad på 25 prosent, som er i obligasjonsavtalen i dag. Problemet for Det norske er at selskapet ikke tilfredsstiller denne lånebetingelsen og neppe kommer til å gjøre det innen fristen, med mindre obligasjonseierne går med på å droppe kravet.

Kompensasjon

Obligasjonseierne blir tilbudt en kompensasjon på 1,00 prosent av pålydende, økt rentemargin med 1,50 prosent per år til tremåneders Nibor pluss 6,50 prosentpoeng per år.

Obligasjonseierne får også tilbudt en engangsmulighet til å selge alle sine obligasjoner tilbake til Det norske på 101 prosent av pålydende, pluss påløpte renter.

Mer: Skuffende tynt fra Det norske dnPlus  (DN+)

I sammenheng med sistnevnte, har selskapet etablert en usikret rullerende kredittfasilitet på 1,9 milliarder kroner med Nordea, opplyses det. Fasiliteten er begrenset til å kjøpe tilbake obligasjoner i forbindelse med endringsforslaget.

Jobber videre med finansieringen

Det norske oljeselskap fortsetter arbeidet med finansieringspakke etter at selskapet tidligere onsdag la frem endringsforslag i betingelsene i selskapets obligasjonslån.

Det sier kommunikasjonsdirektør Rolf Jarle Brøske i Det norske til TDN Finans.

I intervju med TDN Finans tirsdag, før endringsforslaget ble offentliggjort, refererte Det norskes administrerende direktør Karl Johnny Hersvik opptil flere ganger til en pakke.

-Er det det som presenteres her i dag som er denne pakken, eller vil den innebære noe mer?

-Vi jobber med flere ting parallelt her, sier Brøske, og tilføyer at man planlegger å gjennomføre en langsiktig finansieringspakke uten emisjon eller salg av eierandeler

På spørsmål om Det norske i forkant har sondert med obligasjonseierne rundt de konkrete detaljene i endringsforslaget, sier Brøske at han ikke kan kommentere noe rundt prosessen.

-Vi mener dette er en god og fornuftig avtale. Obligasjonseierne får nå alternativer å forholde seg til. Enten kan man bli med videre på nye betingelser, eller så kan man bli løst ut av obligasjonen, sier han.

Brøske sier ellers at det er umulig for ham å si noe om hvor stor del av obligasjonslånet som eventuelt vil bli solgt tilbake til selskapet.

Les også:
– 600 millioner feil vei
Dette er bruktbilene som ikke svikter DNB Markets: Tror nye boligkrav fører til prisfall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.