Dagens Næringsliv publiserte lørdag 23. mai et intervju med Arbeiderparti-politiker Marianne Marthinsen om Equinors USA-satsing. Hun reagerer på selskapets bruk av skatteparadiset Delaware og den kompliserte juridiske strukturen revisorene har advart mot.

Equinor har uttalt seg om disse forholdene, men ble ikke forelagt Marthinsens synspunkter før publisering. DN beklager det.

Den ene artikkelen kan leses som om DN har dokumentert feilaktig betaling av skatt i USA. Det er ikke tilfelle. Equinor presiserer at selskapet skatter i statene der verdiskapingen skjer og på føderalt nivå, og at det ikke er skattemessige grunner til at selskapet er registrert i Delaware.

I intervjuet med Marthinsen ble et utkast til ekstra skatteregning på 1,6 milliarder kroner etter bruk av en belgisk internbank nevnt. DN presiserer at Equinor bestrider skattekravet. Saken er ikke avgjort.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.