Dette opplyser DNO i en børsmelding natt til fredag. Lisensen heter Bashiqa og DNO får 40 prosent eierskap. Exxon sitter også igjen med 40 prosent, mens Turkish Energy Company har den siste delen. DNO får også operatørskap for den nye lisensen.

Etter godkjennelse fra myndighetene skal DNO starte arbeidet med en letebrønn i første halvdel av 2018. Exxon har allerede gjort undersøkelser i området, men dette arbeidet er blitt avbrutt på grunn situasjonen i området.

DNO har fra før av en produksjon på 110.000 fat olje per dag i Kurdistan, og har operatørskap på lisenser i Kurdistan, Tawke og Peshkabir.

– Veldig fornøyde

Terrorgruppen Islamsk stat (IS) tok over byen Mosul, som er 20 kilometer fra Bashiqa, i 2014, men har i 2017 blitt drevet bort og irakiske styrker har tatt byen tilbake.

– Vi er veldig fornøyde med å bli partnere med ExxonMobil og TEC og regjeringen på denne spennende letemuligheten, sier arbeidende styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i en kommentar.

Det har kommet flere positive nyheter fra DNO i det siste, og aksjen til selskapet har steget betydelig på Oslo Børs så langt i år. Det meste av kursoppgangen kom i slutten av august samtidig som nyheten om at kurdiske myndigheter overfører en eierandel på 20 prosent i det viktige Tawke-feltet til DNO.

I børsmeldingen trekker Mossavar-Rahmani frem viktigheten av Tawke-feltet.

– Etter regularisering av eksportbetalingen og en milepæl-avtale med regjeringen om oppgjør av historiske tilgodehavender, er foten stødig plassert på gassen, sier han. (Vilkår)

Italiensk spesialslipp på Vinmonopolet: Her er de beste kjøpene
DNs vinekspert gir deg tips til de beste kjøpene her.
01:47
Publisert: