Eldar Sætre ansettes som ny toppsjef i oljeselskapet Statoil.

Mens analytiker André Baustad Benonisen i Danske Bank var overrasket over at Sætre ble ansatt, kom det ikke som noe sjokk for analytiker Kjetil Bakken i Carnegie.

- Ikke direkte overrasket. Det som er overraskende med det er at han selv har vært så tydelig på at han ikke var kanditat. Da har vi ikke tenkt at det var aktuelt, sier Bakken.

- Men når han tydeligvis har ombestemt seg er det ikke overraskende i det hele tatt at han får den jobben, fortsetter han.

Kontuinitet

Bakken tror det er positivt at Statoil har valgt å ansette Sætre, da han har lang erfaring i selskapet.

Sætre ble ansatt i Statoil i 1980, og har i løpet av sin tid jobbet under syv konsernsjefer. I oktober 2014 ble han selv utnevnt til konstituert konsernsjef etter Helge Lunds avgang. Onsdag ble det kjent at Sætre blir konsernsjef på permanent basis.

- Jeg tror det betyr kontuinitet, at selskapet fortsetter langs de linjene som er trukket opp og som han har vært med å trekke opp. Det tror jeg er positiv, sier Bakken.

«Business as usual»

Ifølge analytikeren vil ikke ansettelsen av Sætre føre til noen stor effekt på Statoil-aksjen. Det forventes ingen store endringer i selskapets kurs.

- Jeg forventer ingen stor effekt på aksjen, jeg gjør ikke det. Det blir «business as usual», sier Bakken.

- Tror du ikke det vil komme noen endringer?

- Nei. Eller jo, det vil komme mye endringer, men endringer langs de linjene som allerede er trukket opp. I form av videre fokus på forbedringsprogrammet som de har satt i gang. Der tror jeg ikke det blir noen endringer, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Overraskende enighet om nytt klimamål

Ny toppsjef i Handelsbanken

Rekord og utbyttehopp for Marine Harvest