I en børsmelding opplyser Electromagnetic Geoservices at det sier opp nesten alle ansatte i selskapet. Kun en liten gruppe blir spart for å ta seg av eksisterende kontrakter og legge til rette for en fremtidig oppskalering.

De største eierne i EMGS er investor Kristian Siem gjennom Siem Investments og bergensinvestor Frederik W. Mohn gjennom Perestroika. Siem eier 23,92 prosent, mens Mohn har en eierandel på 22,49 prosent.

Kraftig børsfall

Oljeserviceselskapet, som er basert i Trondheim, har i dag 127 ansatte. Det kommer ikke frem av børsmeldingen hvor mange som beholder jobbene sine. Selskapet opplyser at det er det kraftige oljeprisfallet og usikkerheten rundt koronaviruset som gjør at de er nødt til å gå til drastiske grep.

Stuper på børs

Selskapet har hatt en katastrofal utvikling på Børsen i år med et fall på 65 prosent. Selskapet har nå en markedsverdi på 95,6 millioner kroner. EMGS tjente 175,5 millioner kroner før skatt i fjor.

– Selv med disse drastiske grepene, kan vi ikke garantere at selskapet klarer å opprettholde nødvendig likviditet, skriver selskapet i børsemeldingen.

EGMS skal fortsette å levere på de eksisterende kontraktene, som planlagt. EMGS-aksjen er ned over ti prosent på Oslo Børs fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.