Equinors hr-direktør Ana Fonseca Nordang går ut av konsernledelsen og over til en ny stilling i fornybarvirksomheten, melder olje- og energiselskapet tirsdag.

Ny konserndirektør for mennesker og organisasjon blir Aksel Stenerud, med umiddelbar virkning. Han kommer fra en direktørstilling i samme divisjon.

Fonseca Nordang har vært en av Opedals viktigste ledere i omorganiseringen av selskapet siden han tok over som toppsjef i november 2020.

– Jeg takker Ana for hennes sterke engasjement og lederskap for å utvikle en organisasjon som er tilpasset vår strategi og endringsagenda, sier Opedal i meldingen.

– Ana går over i stilling som direktør i Fornybar i Equinor, der hun skal rapportere til konserndirektør for Fornybar, Pål Eitrheim. Vi satser sterkt på å akselerere lønnsom vekst innen fornybar energi. Anas forretnings- og organisasjonserfaring vil støtte opp under arbeidet vårt for å utnytte det organiske og uorganiske vekstpotensialet vi ser.

Equinors konsernsjef Anders Opedal.
Equinors konsernsjef Anders Opedal. (Foto: Gunnar Lier)

Stor uro

Fonseca Nordang begynte å jobbe i en rådgiverstilling i det daværende Statoil i 2009, før hun fire år senere fikk jobb ved selskapets USA-kontor i Houston. Der var hun mens Equinor gikk inn med milliarder i den omstridte USA-satsingen som begynte under Helge Lund, før hun kom til Norge.

DN skrev i fjor om stor uro i Equinor etter at Opedal satte i gang en stor omorganisering midt under pandemien.

Fonseca Nordang, som ble personaldirektør for hele Equinor i 2019, ledet først et team som hadde ansvaret for overgangen fra konsernledelsen til Eldar Sætre til Opedals. Hun fikk siden utvidet sitt ansvar som personaldirektør under Opedal, med fullverdig plass i konsernledelsen.

Noen av endringene som ble innført under Opedal, med sterk medvirkning fra Fonseca Nordang, var såkalte «kompetansesentre» i selskapet, som fungerte som en slags interne bemanningsbyråer som tilførte personell til andre avdelinger og prosjekter. Dette møtte sterk motstand blant annet fra fagforeningene.

Varsel

Fonseca Nordang fikk også sterk innflytelse over utnevnelser i selskapet.

I mars kom det et varsel fra anonyme ansatte, som beskrev seg hovedsakelig som ledere og mellomledere i selskapet, og som kom med hard kritikk av Fonseca Nordang, og prosessen hun var sentral i.

Fonseca Nordang ønsket ikke selv å gi noen kommentarer om varselet, eller DNs opplysninger for øvrig.

Det ble satt i gang en intern undersøkelse som følge av varselet, men det ble konkludert med at det ikke var begått brudd på selskapets etiske retningslinjer.

– Jeg vil understreke at Ana har min fulle tillit, sa Opedal da.

Boredirektør Arne Sigve Nylund går av med pensjon.
Boredirektør Arne Sigve Nylund går av med pensjon. (Foto: Carina Johansen)

Flere endringer

Det er også andre endringer som gjennomføres i konsernsjef Anders Opedals topplag: Den mangeårige Equinor-direktøren Arne Sigve Nylund, som den siste tiden har vært sjef for prosjekter, boring og anskaffelser, går av med pensjon. Han erstattes av Geir Tungesvik, som i dag er direktør i samme forretningsområde.

Tungesvik tar over for Nylund 1. mai.

Opedal takker av Nylund, og de nye konserndirektørene for at de tar på seg sine nye oppgaver.

– Jeg takker Geir og Aksel for at de påtar seg nye oppgaver i lederteamet mitt, sier Opedal.

– Arne Sigve Nylund har besluttet å gå av med pensjon når han blir 62 i juli. Jeg takker ham for at han har vært en meget god leder og avholdt kollega, og for hans enestående bidrag til selskapet i nær 40 år, hvorav de siste åtte årene i konsernledelsen, sier Anders Opedal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.