– Ingen er skadd, og vi sørger for at de har det bra, sier talsperson Morten Ek i Equinor til NTB.

Røykutviklingen oppsto i prosessanlegget på plattformen, noe som innebærer at det ikke er i nærheten av boligkvarteret.

– Det er en situasjon hvor vi har behov for å få mer informasjon om hva som skjer på stedet det ryker fra. Vi har et innsatslag om bord, med brannvernressurser og helseberedskap, som går inn i situasjonen, sier han.Det er meldt at det er røykutvikling, men vi vet ikke mer enn det. Vi har fartøy på vei for å undersøke situasjonen, sier talsperson Morten Ek i Equinor til NTB.

Han sier at det ikke er normal produksjon på plattformen, men at det for tiden foregår reparasjonsarbeid der. Han sier det er for tidlig å si noe om de skal starte evakuering av personene om bord.

– Dermed er det ikke fare for at olje og gass antennes på samme måte som det ellers ville vært. Vi tar likevel situasjonen på største alvor. Enn så lenge er det ikke bekreftet noe brann på plattformen, men det er altså kraftig røykutvikling, sier Ek.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge har sendt et redningshelikopter fra Florø. De har også bedt Forsvaret om å sende tilgjengelige fartøy i kurs mot plattformen, forteller vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen til DN.

– Det er Equinor som koordinerer hendelsen, men vi støtter dem med ressurser. Det siste vi har fått beskjed om er at situasjonen er bedret. Ingen er foreløpig evakuert, sier hun rundt klokken 14.45.

Hovedredningssentralen mottok det første varselet klokken 13.24. Ifølge Equinor er det 121 personer om bord på plattformen.

– Vi har fått beskjed om å gjøre klart et evakueringsmottak på Florø dersom det blir aktuelt å evakuere. Vi har nå gjort klart apparatet og avventer situasjonen, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt Morten Rebnord til NTB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.