Finansdirektør Lars Christian Bacher i Equinor går av fra og med 1. november 2020. Han vil være ansatt i selskapet frem til 31. mai 2021, ifølge en melding fredag.

Svein Skeie er utnevnt som fungerende finansdirektør. Han kommer fra stillingen som direktør for CFO Performance Management and Control.

– Etter nesten 30 år med spennende utfordringer i Equinor, er dette et riktig tidspunkt for å se fremover mot nye oppgaver utenfor selskapet. Jeg er takknemlig for de interessante oppdragene selskapet har gitt meg gjennom disse årene, sier Lars Christian Bacher i meldingen.

Var kandidat til toppsjefjobben

I juli skrev DN at Bacher var en av totalt fire interne kandidater i Equinor som skal ha kjempet om jobben som konsernsjef etter Eldar Sætre. Det ble da skrevet at han av mange var regnet som den fremste interne kandidaten av de fire.

Jobben gikk imidlertid til petroleumsingeniøren Anders Opedal som var konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring (TPD). Opedal tar over som sjef i Equinor 2. november, altså dagen etter Bacher gir seg som finansdirektør.

Lang fartstid

I løpet av sin nesten 30 år lange karriere har Bacher blant annet vært plattformsjef på Norne- og Statfjord-feltene på norsk sokkel, vært produksjonsdirektør for Gullfaks, ledet arbeidet med fusjonen av offshoreanleggene til Norsk Hydro og Equinor, vært konserndirektør for virksomhetsområdet Utvikling og produksjon internasjonalt og nå til sist finansdirektør siden august 2018.

– Jeg vil takke Lars Christian for hans sterke bidrag i utviklingen og ledelsen av Equinor. Lars Christian har gjennom sin karriere skapt resultater i viktige operative lederroller både på norsk sokkel og internasjonalt. Som del av konsernledelsen i mer enn åtte år, først som leder for den internasjonale virksomheten og de siste to årene som CFO, har han vært med på å forme og styrke selskapet. Jeg har satt stor pris på vårt nære samarbeid og ønsker Lars Christian all lykke til videre, sier konsernsjef Eldar Sætre i Equinor i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.