Tidlig søndag morgen brøt det ut brann på Equinors oljeraffineri på Mongstad. Brannen ble rapportert inn klokken 05:46 til beredskapsoperasjonen og nødetater. Tidlig meldte både politiet og Equinor om at det var kontroll på brannutviklingen.

Rett over klokken 12 bekrefter pressetalsperson Ole Morten Aanestad i Equinor at brannen er slukket. Han forteller at brannen ble håndtert av beredskapsorganisasjonen i samarbeid med nødetatene.

– Ingen personer skadet. Våre folk fortsetter ivaretagelse og sikring av involvert system. Videre undersøkelser og eventuelle reparasjoner blir utført før anlegget kan startes opp igjen, sier Aanestad.

– Alvorlig sak

Aanestad kunne tidlig søndag fortelle at brannen foregikk i en del av anlegget som er knyttet til bensinproduksjon.

– Det foregår en kontrollert utbrenning på en begrenset område, sa Aanestad til DN klokken 08:15 søndag morgen.

Aanestad opplyste samtidig at produksjonen på det øvrige anlegget ikke var påvirket.

Ifølge Politiets operasjonssjef Stein Rune Halleraker, var det ikke eksplosjonsfare knyttet til brannen.

– Brann i et raffineri er en alvorlig sak. Nå jobbes det på spreng med slukking, så skal politiet etterforske hendelsen etter hvert, sa operasjonssjefen til Bergens Tidende.

– Vi har kontroll på alle personer som er inne på anlegget, og ingen er kommet til skade. Vi har heller ikke hatt behov for å evakuere noen, sier Halleraker.

– En brann i et raffineri er ikke noe å spøke med. Det er ikke helt slukket ennå, men vi har altså kontroll på brannen nå, sa Trond Fanebust på 110-sentralen til Bergens Tidende.

«Årsaken til brannen er foreløpig ikke klar. Equinor vil samarbeide med myndighetene for å avdekke årsaken til hendelsen», skriver Equinor i en pressemelding som ble sendt i halv elleve tiden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.