Equinor melder onsdag morgen om et olje- og gassfunn nær Framfeltet i nordlige del av Nordsjøen, cirka 120 kilometer nordvest for Bergen.

Foreløpig beregning av størrelsen på funnet er på mellom 38 og 101 millioner fat oljeekvivalenter.

Et av årets største funn

– Vi gjør et av årets største funn i det aller mest modne området på norsk sokkel, ikke langt fra Troll-feltet. Det viser hvilke muligheter som fortsatt finnes for verdiskaping og inntekter fra denne næringen, sier letedirektør for norsk og britisk sokkel i Equinor, Nick Ashton, i en melding.

Det internasjonale energibyrået (IEA) har ventet at verdens oljeetterspørsel for året vil være rundt 100 millioner fat om dagen. Det betyr at all oljen i Equinors nye funn vil bli slukt av verdens oljekonsumenter på bare én dag.

Økt tro på letemuligheter

Funnet vil trolig knyttes opp mot eksisterende infrastruktur og vil ifølge Equinor utgjøre et godt tilskudd til ressursene i området.

Etter å ha investert i nye data har Equinor nå fått økt tro på letemulighetene i denne delen av Nordsjøen.

Equinor eier 45 prosent av utvinningstillatelsen. ExxonMobil eier 25 prosent, Idemitsu 15 prosent og Neptune 15 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.