Equinor melder onsdag at det har gjort et nytt oljefunn i Barentshavet. Funnet er på opptil 50 millioner fat, et ikke ubetydelig volum sett i forhold til leteresultatene på norsk sokkel de siste årene. Selskapet vurderer sammen med partnerne å knytte det opp til Johan Castberg-utbyggingen.

– Snøfonn Nord er et spennende funn i nærheten av Johan Castberg-utbyggingen, og kan bidra med fremtidige verdifulle tilleggsvolumer til installasjonen. Vi vil jobbe sammen med partnerskapet for å vurdere en mulig utbygging, sier direktør Kristin Westvik i Utforskning og produksjon Nord i Equinor.

Dersom funnet bygges ut og knyttes inn til produksjonsskipet som skal utvinne oljen på Castberg, kan det øke volumene på dette prosjektet med opptil en tiendedel omtrent. Castberg har reserver på mellom 450 og 650 millioner fat oljeekvivalenter.

Snøfonn Nord-funnet kommer litt over et år etter at annet funn i området, Isflak. Det var noe mindre, og vurderes også knyttet inn til Castberg-infrastrukturen.

Snøfonn Nord ligger kun fem kilometer sør-øst for en av funnbrønnene til Castberg, og 210 kilometer nordvest for Hammerfest. Partnere i lisensen er Equinor som operatør, samt Vår Energi og statlige Petoro.

Forsinket prosjekt

Castberg-prosjektet, som er basert på funn som ble gjort for over et tiår siden og skapte stor optimisme rundt Barentshavet i oljebransjen, er sterkt forsinket, med forventet oppstart i slutten av 2024.

Prosjektet er også blitt 15 prosent dyrere enn planlagt med totalt 59 milliarder kroner i investeringer. Oppdraget med byggingen av produksjonsskipet ble gitt til Sembcorp Marine-verftet i Singapore, der det er gjort omfattende sveisefeil. Equinor har også pekt på feil i et program som analyserer hvilken påkjenning skroget kunne tåle over tid. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.