Oljedirektoratet kommer mandag med to meldinger om Equinor seneste boringer etter olje utenfor norskekysten.

Equinor boret tørt i en letebrønn rundt åtte kilometer sørøst for Korpfjell-funnet i Barentshavet.

Men den norske oljegiganten har også funnet olje og gass sørvest for Nornefeltet i Norskehavet.

Equinor har funnet olje og gass i to ulike reservoarer. I det første reservoaret ble det funnet mellom to og 12 millioner fat oljeekvivalenter med gass, mens det i det andre ble funnet mellom én til 48 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter. I det siste reservoaret, kalt «Langeformasjonen», er det stort usikkerhet rundt hvor store volumene er da boringen for å avgrense funnet ble avbrutt på grunn av tekniske problemer.

– Vi vurderer både tidspunkt og sted for en videre avgrensning som vil gi et mer presist volumanslag, sier Equinors letedirektør for norsk og britisk kontinentalsokkel, Nick Ashton, i en pressemelding.

Siden 2017 har Equinor vært operatør eller partner i elleve funn i Norskehavet. Til sammen har man i årene siden funnet volumer på mellom 156–575 millioner fat oljeekvivalenter. 80 prosent av disse er kommersielt utvinnbare, ifølge foreløpige beregninger.

Equinor har en eierandel på 53 prosent i lisensen, DNO har 32 prosent, og Ineos har 15 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.