I en melding fra petroleumstilsynet kommer det frem at det er funnet avvik på Martin Linge-plattformen i Nordsjøen. Det melder Reuters tirsdag, og petroleumstilsynet i en melding på deres hjemmesider.

Avvikene omfatter blant annet:

  • Oversikt over blokkerte sikkerhetsfunksjoner
  • Utforming av alarmsystemet i kontrollrommet
  • Utforming av betjeningsinnretning og menneske-maskin-grensesnitt
  • Håndtering av software onshore/offshore
  • Oppfølging av interne krav til kontrollsystem med sikkerhetsfunksjoner
  • Oppfølging av forbedringer i vedlikeholdssystemet.

Varslet om pålegg

Tilsynet identifiserte ni brudd på regelverket, samt tre forhold som er kategorisert som forbedringspunkt. Som konsekvens er det utstedt varsel om pålegg, med frist for etterkommelse innen 15. januar.

Petroleumstilsynet har bedt Equinor om å iverksette nødvendige tiltak for å sikre at overføring av nødvendig informasjon om status for sikkerhetssystemer ved skiftbytte møter krav i forskrift.

Kjent problemstilling

Tirsdagens pålegg føyer seg inn i rekken av flere utfordringer Equinor har møtt i arbeidet med Martin Linge-feltet.

– Dette er noe vi tar til etterretning, og de peker på utfordringer som vi selv er kjent med og jobber med å utbedre. Vi er ikke overrasket over at det kommer, sier kommunikasjonssjef Fredrik Jebsen Bråten.

– Kommer dere til å rekke å gjøre utbedringer innen den fristen?

– Ja, dette er problemstillinger som vi er godt kjent med og har vært klare over, og som det har vært jobbet med over det siste året, svarer Bråten.

– Hvis dette er kjente problemstillinger, hvordan er dette skjedd likevel?

– Det tar tid. Det tar tid å sette en plattform i produksjon, og en sikker plattform er første prioritet for oss, og dette er tiden det tar å sette i stand feltet frem mot en sikker oppstart, sier Bråten.

Jobber frem mot planlagt oppstart

Oppstarten på Martin Linge-feltet er blitt utsatt, fra forgjenger Totals planlagte start i 2016, og er nå planlagt å være sommeren 2021. Da statsbudsjettet ble lagt frem i oktober i 2019 hadde plattformen gått med en kostnadsoverskridelse oppe i 25,7 milliarder kroner, tilsvarende 85 prosent.

Bråten avviser at dette vil påvirke planlagt oppstart eller budsjettet ytterligere.

– Vi jobber fremdeles mot planlagt oppstart nå mot sommeren, sier Bråten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.