Lokalet oser av gamle penger og konservatisme. Ute i det gamle ExxonMobil-kontoret på Forus kommer Jan Harald Solstad fra det ferske HitecVision-eide oljeselskapet Point for å ta sine nye eiendeler i besittelse.

Her treffer han Morten Mauritzen, inntil nå sjef i ExxonMobil Norge etter en 36 år lang karriere i verdens største oljeselskap. Fra og med onsdag kveld er Mauritzen sjef i det nye Point Resources, som nå formelt har overtatt ExxonMobils egenopererte aktivitet i Norge. I praksis betyr det feltene Ringhorne og Balder, samt mesteparten av selskapets norske organisasjon.

– Etter nesten 36 år i ExxonMobil føles det rart å forlate et selskap jeg har trivdes så godt i og har så stor respekt for. Men med nye eiere som har så flotte ambisjoner, blir det spennende, sier Mauritzen.

DN har tidligere skrevet at oppkjøpet koster rundt åtte milliarder kroner.

– Ingen mister jobben i denne prosessen. Point tar over 315 ansatte fra ExxonMobil, i tillegg til de cirka 50 som var i Point. Vi ansetter også folk, slik at vi blir i underkant av 400 ansatte. Vi må fylle på med borefolk, blant annet, ettersom navlestrengen Exxon-organisasjonen har hatt ut i verden kuttes, sier Solstad.

Solstad går nå tilbake til oppkjøpsselskapet HitecVision som partner, men skal ha spesielt oppsyn med Point fremover, som er en av HitecVisions viktigste investeringer. Over en halv milliard dollar i egenkapital er forpliktet til selskapet, for en stor del fra utenlandske fondsinvestorer.

– Det mest spennende for hele organisasjonen er å få nye eiere som virkelig vil satse, bore flere brønner, øke reservene og forlenge levetiden på de egenopererte feltene. Vi som organisasjon ser at her blir det mye aktivitet fremover, det blir mye kjekt arbeid. Det er planlagt store nye investeringer for å få opp aktivitetsnivået, sier Mauritzen.

– I Balder og Ringhorne vil vi investere åtte milliarder kroner de neste fire-fem årene. Totalt vil vi investere 20 milliarder i den perioden. Vi er nemlig også inne i fem utbygginger som partnere. Det er Bauge. Fenja. Garantiana, Brasse og Snorre Expansion, sier Solstad.

Samlet skal det gi en produksjon på rundt 80.000 fat per dag innpå 20-tallet.

Målet lenger nedi veien er salg eller børsnotering, slik HitecVision alltid sikter mot. (Vilkår)

Uaktuelt for Jo Lunder å bli toppleder igjen
Yrkesrisikoen er for stor, sier tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder etter at økokrim henla korrupsjonssiktelsen mot ham.
00:50
Publisert: