Onsdag formiddag stiger oljeprisen med 0,28 prosent. Stigningen er del av en langsiktig trend som har foregått hele året. Så langt har prisen steget med over 30 prosent høstens kraftige fall. Vi må tilbake til 5. november for å finne en like høy oljepris.

Følg oljeprisen i DN Investor

Prisstigningen kommer som følge av blant annet et økt etterspørsel fra raffinerier i Kina og indikasjoner på trekk i de amerikanske råoljelagrene, skriver Reuters. Samtidig la Kina frem BNP-tall i natt som overrasket positivt. Veksten i første kvartal var 6,4 prosent sammenlignet med et år tilbake.

Oslo Børs responderer godt på oljeprisøkningen og åpnet onsdag opp. Equinor er børsens mest omsatte aksje og etter en halvtimes handel er kursen opp over ett prosent. Tungvekteren Aker BP, DNO og Subsea 7 er også opp økningen i oljeprisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.