– Alle som har sett «Lykkeland» vet at Stavanger ble Norges oljehovedstad ved hjelp av en Høyre-politiker som støttet en Ap-ordfører den gangen. Ap har sin del av æren for oljeeventyret, sammen med Høyre. Det samarbeidet forvitrer hvis Ap velger en linje som sier nei til olje- og gassindustrien, sier Høyres toppkandidat i Stavanger, John Petter Hernes til Bergens Tidende.

Han opplever at Ap «er på glideflukt vekk fra å tenke verdiskaping» og viser blant annet til det nylige vedtaket i Bergen Ap om å si nei til konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Sammen med Bergen Høyres byrådslederkandidat Harald Victor Hove, fylkesordførerkandidat Silja Ekeland Bjørkly i Vestland, og ungdomskandidat Falk Øveraas fra Møre og Romsdal, går Hernes ut med en advarsel i forkant av Aps fylkesårsmøte og senere landsmøte.

– Høyre og Ap har vært fundamentene på hver side av politikken i oljeeventyret, men nå svikter Ap, sier Hove, som anklager Ap for å følge etter MDG.

– Det blir en konkurranse om hvem som kan demontere norsk petroleumsnæring raskest. AUF og andre krefter har fått for stor makt, og i motsetning til Stoltenberg, klarer ikke Støre å tøyle dem, sier han.

Aps toppkandidat i det nye fylket Vestland, Anne Gine Hestetun, har følgende reaksjon på utspillet fra Høyre-toppene.

– Dette er tull. Vi vet at oljeindustrien og leverandørindustrien er viktig. Å si at Ap ikke har fokus på næringsutvikling er bare tull. Men vi kan ikke bare se på én bransje. Vi har mange, store bransjer i vest. Det er så viktig å få til det grønne skiftet og ta klimaspørsmålet på alvor, sier hun til BT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ivanka Trump: «Sexistisk og ydmykende»
En kunst-performance der presidentens datter støvsuger brødsmuler skaper furore i Washington DC
01:20
Publisert: