DNO la torsdag frem selskapets foreløpige resultater for 2016. 

Olje- og gasselskapet fikk et driftsresultat på seks millioner dollar, en helomvending fra -174 millioner dollar i 2015.

Selskapet hadde en omsetning på 201 millioner dollar i 2016, opp fra 187 millioner dollar i 2015. 

Opptrapping i borekampanjen

Selskapet annonserte i forbindelse med resultatene en opptrapping i borekampanjen sin i Kurdistan-regionen i Irak og i kongedømmet Oman. 

Den norske oljeprodusenten la også frem sin årlige rapport over oljereserver som viser en økning av klare og mulige reserver og mulige utforskingsområder, som følge av nytt oljefunn i Peshkabir-feltet i Kurdistan. 

Selskapets har estimert planlagte kapitalinvesteringer i 2017 til å ligge på 100 millioner dollar, som skal inkludere fire nye oljebrønner på Tawke-feltet, som er DNOs flaggskip.

Oljeselskapet vurderer også å starte opp ytterligere tre brønner på Tawke-feltet for å øke produksjonen over nåværende nivåer på rundt 115.000 fat olje om dagen. 

– Vil skape kraft og fart

I 2016 mottok DNO ti utbetalinger på samlet netto 210 millioner for blant annet oljeeksport fra Tawke-feltet. 

Så langt i år har DNO mottatt utbetalinger på netto 59 millioner dollar. 

– Utbetalingene vil skape kraft og fart nå når vi beveger oss inn i 2017, sier styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO i en børsmelding. 

DNO fikk en ebitda på 15 millioner dollar i fjerde kvartal 2016, mot 23 millioner dollar i samme periode året før. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.