Oljeprisene er ned fredag morgen i rolig handel med vente og se-holdning før Opec-møtet onsdag neste uke. Det er lave handelsvolumer i USA i anledning Thanksgiving.

I Opec er fokuset skiftet til forhandlinger med Iran og ikke-Opec-medlemmet Russland for produksjonsbegrensninger etter at Irak signaliserte at de vil gå med på et produksjonskutt.

Saudi-Arabia støtter stort produksjonskutt

Algeries energiminister Noureddine Boutarfa skal reise til Iran på lørdag i et forsøk på å bringe en avtale nærmere, sier en person med kjennskap til saken til Bloomberg, mens Opec-ministre skal ha et frokostmøte med Russland 30. november, før kartellet holder sitt ordinære møte.

The Wall Street Journal skrev torsdag at Saudi-Arabia støtter tiltak for et så stort produksjonskutt som mulig i Opec, og å overbevise land utenfor Opec om å bidra til å redusere nesten to prosent av verdensoljetilbud.

Saudi-Arabia støtter med det et Opec-produksjonstak på 32,5 millioner fat pr dag, som er mer enn 1,1 millioner fat pr dag lavere enn kartellets oktober-produksjon og i den lave enden av kuttet Opec annonserte i september.

Markedsaktører venter en avtale 30. november, men er skeptiske til om man vil få en omfattende og forpliktende avtale.

– Prisrally vil bli kort

-Mitt base case er at vi vil få en eller annen form for løs kommunikasjon hvor en avtale er i havn, og at de vil forme denne i ukene etter. Et prisrally vil bli kort hvis vi ikke får noe som er kategorisk, sier sjefstrateg Chis Weston i IG Ltd til Bloomberg News.

WTI 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles fredag morgen for 47,61 dollar pr fat, ned 35 cent fra foregående handelsdag, som var onsdag, da kontrakten falt 7 cent til 47,96 dollar pr fat.

WTI-kontrakten lå på 48,20 dollar pr fat da Oslo Børs stengte onsdag.

Brent 1. posisjon, som er januar-kontrakten, handles fredag morgen for 48,56 dollar pr fat, ned 44 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten steg 5 cent til 49,00 dollar pr fat.

Brent-kontrakten lå på rundt 49,10 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.

Prisen på Brent-olje for spotlevering noteres i morgentimene til 48,41 dollar, ned 45 cent fra foregående handelsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.